Over mij

Hoi, welkom op mijn blog! Leuk dat je een keertje langskomt of misschien wel al mijn berichten leest. Je bent van harte welkom om inspiratie op te doen, gewoon wat te lezen of mijn recepten uit te proberen. Ik vind het ook altijd leuk als je een reactie achterlaat.

Volg mij in mijn zoektocht in de creativiteit en creatief leven!

Over mij en mijn creativiteit


Als klein meisje van ongeveer 10 jaar wist ik het al: ik wilde kunstenares worden. Beelden maken. Geen schilderijen, dat vond ik maar niets. En ik was ook best creatief op die leeftijd. Veel bezig met wol en ik had ook boetseerles.

Maar ja, kleine meisjes worden groot en ergens in dat proces verloor ik mijn creativiteit. Langzaam sloop dat erin, ik was te druk met school, studeren en werken. Daarnaast waren er ook allerlei ideeën over kunstenaar zijn: kunstenaars zijn niet rijk, kunnen er in ieder geval niet van rondkomen, of ze zijn gek. Ook had ik het gevoel dat ik toch echt niet creatief was. Dat ik het niet kon.

Gelukkig heb ik mijn creativiteit al voor een groot deel teruggevonden. Nu is het zo belangrijk voor me, dat ik eigenlijk geen dag leef zonder iets te maken (haken/breien of experimenteren met koken) of schrijf. Ik denk dat het een groot en belangrijk deel van mijn leven en mijzelf is. En misschien, word ik ooit nog wel echt kunstenares, wie weet.

Door te kiezen voor de opleiding Kunstzinnig Dynamisch Coachen, bij de Kleine Tiki, heb ik helemaal voor de creativiteit gekozen. Ik leer daar bij mezelf komen door te tekenen, schilderen en te boetseren. Het is zowel een kunstzinnige vorming, als persoonlijke en beroepsmatige vorming. Ik ben heel blij met deze keuze.

Bloggen vind ik heel leuk om te doen. Voor ik ging bloggen volgde ik zelf al veel blogs. Ik overwoog een tijdje om een blog te starten maar deed het niet. Uiteindelijk deed ik het wel en dit is het resultaat. Mijn eerste blogje ging over mijn herfstsjaal, waar ik nog steeds heel erg trots op ben!

Voor mij heeft bloggen twee uitwerkingen: aan de ene kant vind ik het heel fijn om dingen te kunnen delen met de wereld door mijn blog. Aan de andere kant ben ik ook meer gemotiveerd om creatief bezig te zijn. Ik ben de afgelopen tijd mede door mijn blog creatiever geweest dan ooit.

Ondertussen heb ik nog een blog, Spreek met je hart. Op dit moment ben ik meer aanwezig op dit blog, dan op mijn andere blog.

Je kunt natuurlijk altijd op mijn berichten reageren, maar je mag me ook mailen als je dat wilt. Mijn emailadres is: lotdewit85 @gmail.com

Liefs
Annelot 

2 opmerkingen:

  1. Wat een leuk verhaal over jezelf en je zoektocht! Wat gek eigenlijk, dat we onszelf vertellen wat we wel en niet mogen of kunnen zijn. Ik denk dat je een kunstenaar ben wanneer je iets maakt dat vanuit je hart komt, heeft voor mij niets met kunnen te maken. Maar ik realiseer me nu ook dat dat misschien een beperkende gedachte kan zijn :-)
    Hoe dan ook, leuk blog!
    Groetjes Lisetthe

    BeantwoordenVerwijderen