vrijdag 30 mei 2014

Hoe gaat het met je?

Laatst had ik het met twee vrienden over de vraag 'hoe gaat het met je?' en dat dit eigenlijk een heel vervelende vraag is.

Het is een vraag waarop men verwacht dat je positief antwoord. Doe je dit niet, dan willen ze het eigenlijk niet horen en wordt er waarschijnlijk niet doorgevraagd naar hoe het me je gaat.

Natuurlijk wil ik graag antwoorden dat het goed met me gaat. En soms, doe ik dat ook gewoon. Als ik geen zin heb om uit te leggen hoe ingewikkeld die vraag eigenlijk is. Want meestal, kan ik geen eenduidig antwoord geven.

Natuurlijk wil ik graag dat het altijd goed met me gaat. Maar als ik eerlijk ben, dan gaat het niet altijd goed met me. Meestal gaat dat in periodes. De ene week voel ik me goed, de volgende week weer minder goed. Fysiek, mentaal of emotioneel, op al die verschillende niveaus kan er iets mis zijn. Meestal heeft het ook enorme invloed op elkaar. Voel ik me een dagje wat minder, dan is de kans groot dat er nog zo'n dag aankomt.

Toch is er elke keer weer een omslagpunt, en gaat het ook weer even wel goed met me. Alleen is het nooit mogelijk om te voorspellen wanneer dat omslagpunt is. En wat het is. En waarom het werkt. En waarom het de volgende keer niet werkt. Het is een shift, een knop die omgaat, en hup, ik ben in een andere modus. Maar ja, het is zoiets vaags, wat vooral onbewust gebeurt, en dus niet uit te leggen is.

Misschien merk je al dat het nu wat minder met me gaat ;). Ach ja, het zijn periodes, vanzelf komt er wel weer een goede periode, over een paar dagen of een week. Het is moeilijk om dat helemaal uit mijn woorden te halen, om te doen alsof het goed gaat. En eigenlijk, wil ik ook niet doen alsof het er niet is.

Hoe gaat het met mij?

Op dit moment ben ik moe, heel moe. En mijn geest heeft de neiging om alles negatief op te vatten, om chagrijnig en negatief over alles te zijn wat met mij te maken heeft.

Zo, zo gaat het nu met mij.

(Familie, maak je niet al te veel zorgen om mij. Das niet de bedoeling van dit berichtje ;)

Liefs

1 opmerking: