zondag 25 mei 2014

Sterke vrouwen (en mannen ;)

Daar staat er één
Een sterke vrouw

Niet omdat ze veel fysieke kracht heeft
Niet omdat ze alles heeft overwonnen

Deze vrouw is sterk
Omdat ze in haar kracht staat

Niet omdat ze alles weet
Niet omdat ze alles durft

Deze vrouw is sterk
Omdat ze praat over haar problemen

Niet omdat ze een macho is
Niet omdat ze een goede baan heeft

Deze vrouw is sterk
Door alle openheid die ze laat zien

Net zoals die andere vrouw,
Even sterk is

Omdat zij weer, op haar manier
in haar kracht staat

Natuurlijk geldt dit ook voor mannen ;)

Vrijdag verbaasde ik en genoot ik van de tweede presentatiedag van De Kleine Tiki. Elk opleidingsjaar wordt afgesloten met een presentatie van alle studenten, in hun eigen groep. Ieder heeft twintig minuten de tijd om op haar/zijn manier te laten zien was het belangrijkste voor haar/hem was in het afgelopen jaar. Deze dag presenteerden alleen vrouwen, vandaar mijn gedicht in vrouwelijke vorm ;).

Ik verbaasde me over hoe verschillende de presentaties waren en hoe verschillend de vrouwen waren die presenteerden. Ik genoot ook van hoe verschillende de presentaties waren. Het was fijn om wat langere tijd naar iemand te kijken en te luisteren, en alles echt tot je door te laten dringen. Bijzonder om ieders eigenheid zo naar voren te zien komen, hoe eng het ook is om te presenteren over jezelf.

Wauw, wat is De Kleine Tiki toch bijzonder. (Ik zal er binnenkort nog wat meer over schrijven. Als je ondertussen vragen hebt over de opleiding, mag je ze ook gerust stellen).


En ach, een fotootje van mijn presentatie. De tekst en liedjes heb ik al met jullie gedeeld

1 opmerking:

  1. Dag Lot, Dankjewel voor je verhaal....echt boeiend. En ook de bijzondere tekst over sterke vrouwen ik voel het in al mijn vezels. En wil je weten hoe dat komt???? Omdat ik net als jij de opleiding aan De kleine Tiki heb gevolgd. Echt.............ik heb er dagelijks feeling mee want het zit in mijn vezels Warme groet
    Syta

    BeantwoordenVerwijderen