zondag 3 maart 2013

Favoriete recepten van de week #1

Ik houd van koken en bakken. Vooral nieuwe recepten uitproberen vind ik leuk. Ik eet al heel lang geen suiker en dan is het nog wel een uitdaging om lekkere (zoete) recepten te vinden. Op dit moment eet ik ook geen gluten, wat het nog iets lastiger maakt. Vooral voor de lunch is het nodig om dingen te verzinnen, want glutenvrij brood wil ik niet kopen.

Wat heb ik deze week zoal gebakken en gekookt? (En was lekker;)

Vorige week ontdekte ik dit blog, een blog met allerlei glutenvrije recepten. Ziet er allemaal erg lekker uit! Voor sommige gerechten heb je dingen nodig die ik niet in huis had, maar sommige recepten zijn juist heel eenvoudig.
Ik maakte drie dingen van dit blog:

Chocokoekjes: koekjes gemaakt van rijstmeel. Mijn eerste portie heb ik iets te lang in de oven gelaten, maar waren toch wel lekker. De tweede portie was beter gelukt. Ik heb de rietsuiker vervangen door palmsuiker en er ook minder in gedaan. De M&M's heb ik weggelaten en iets meer gehakte chocolade toegevoegd.

Ik maakte ook twee soorten burgers: linzenburgers en courgette-kikkererwtburgers. Beide waren erg lekker! Het is wel belangrijk om beide mengsels eerst een tijdje te laten staan, voor je ze gaat bakken. Dit ging bij de linzenburgers een beetje mis omdat we al honger hadden ;).

Wat mij heel erg verbaaste, is dat het Voedingscentrum glutenvrije recepten heeft. Ik kwam een recept tegen toen ik op zoek was naar glutenvrije worteltaart. Dit recept vond ik. Ik heb er wel een totaal eigen versie van gemaakt. De hoeveelheid is enorm, dus ik heb de helft gemaakt. Daarnaast heb ik dingen weggelaten of vervangen. Lekker, maar niet de allerlekkerste worteltaart die ik ooit gegeten heb. Daar ga ik nog verder mee experimenteren.

Verder heb ik geëxperimenteerd met pannenkoeken bakken. Ben nog steeds niet helemaal tevreden, omdat er aan elke portie die ik maak wel andere nadelen zitten. Het ene beslag is te dun, het andere te droog.. De melk die ik gebruik (rijstmelk of amandelmelk, steeds van een ander merk) werkt ook niet mee. Ik ben nog op zoek, zodra ik een goed recept heb plaats ik het hier.

Nog één receptje dan, echt een succesrecept ;) Amandelcrackers! Heel simpel te maken, en heel lekker. Ideaal voor de lunch.

Al met al heb ik flink wat gebakken deze week. Sommige recepten blijven, andere niet. Ik heb me vermaakt deze week;)

Liefs

1 opmerking: