zaterdag 28 september 2013

Vrij haken - een eerste keer

Mijn eerste keer vrij haken ontstond eigenlijk vrij spontaan. Ik weet eigenlijk niet eens meer of ik foto's had gezien van de prachtige werkstukken die mogelijk zijn met vrij haken.

Ik vertelde al eerder over mijn eerste vrij gehaakte riem hier. Nu ik hem terug zie, zie ik allerlei dingen die ik anders zou doen. Maar ja, daar is het het een eerste project voor ;).


Mijn inspiratiebron hiervoor was mijn opleiding en deze tekening:


We moesten (alweer..) een collage maken en daar had ik helemaal geen zin in. Ik wilde iets met wol doen. De keuze voor de kleur oranje was vrij makkelijk, omdat we met het tweede chakra bezig waren. Ik koos ervoor mijn lichaam in wol neer te zetten, door beweging aan te geven met de  verschillende kleuren en soorten wol.

De specifieke opdracht bij deze tekening:

De kleur oranje in al zijn nuances hoort bij het gebied van stroming, levensenergie, het 2e chakra. Wat is er toe aan stromen in jouw leven? Maak naar aanleiding hiervan een speels, stromend en levendige collage waarin jij als persoon herkenbaar bent en waarin zichtbaar wordt wat er gaat stromen in jouw leven. . Maak veelvuldig gebruik van kopieën van foto ́s van jezelf.

Na deze tekening had ik zin om te haken, en begon ik aan mijn eerste free form crochetprojectje. Met deze ontdekking ben ik nog steeds heel blij :). Vrij haken ontstond voor mij heel spontaan, maar ik ben blij dat ik deze manier van haken heb ontdekt. Het geeft mij zoveel meer vrijheid dan haken met patroon.

Liefs

2 opmerkingen:

  1. Wat leuk dat je ons meeneemt in jouw leerproces. Alleen die collage vind ik al mooi....brengt me op ideeën om in de klas te doen. Dank je!
    Madelief.

    BeantwoordenVerwijderen