maandag 5 augustus 2013

Vrij haken - tips #3

Hier de volgende tips voor het vrij haken. Misschien dat ze ook wel nuttig zijn bij andere vormen van haken, maar dat weet ik niet zo goed.

Op dit moment ben ik met zoveel projectjes bezig. Heel leuk aan de ene kant, want ik maak nu gewoon alles zonder eerst heel lang te twijfelen. Aan de andere kant is het een beetje chaotisch, omdat ik met zoveel dingen tegelijkertijd bezig ben. Nu ook alvast een voorproefje van één van de projectjes die ik wel al heb afgerond.
  • Kies een kleurschema
Ik werk graag met kleuren die bij elkaar passen. Ik heb nog geen regenboogproject hiermee gedaan, maar dat kan natuurlijk wel. Kijk in je wolvoorraad (ja, vrij haken is uitermate geschikt om restjes op te maken!) en kies kleuren die goed bij elkaar passen. Soms heb je van één kleur al zoveel varianten, dat het genoeg is om met één kleur te werken. Maar twee kleuren werkt ook goed.

Varieer dus vooral in kleur, dat maakt vrij haken juist zo bijzonder en leuk!

Ik probeerde een riem te maken met drie kleuren, rood, oranje en geel. Meestal vind ik deze kleuren heel goed bij elkaar passen. Maar doordat ik alle kleuren door elkaar gebruikte, werd het een beetje rommelig. Ook omdat de ene kleur veel feller is dan de andere kleur. Dit heb ik opgelost door toch ook in vlakken per kleur te werken. Nu zit beide in de riem. 
Hier kun je dus ook in variëren: alle kleuren door elkaar, of juist een beetje bij elkaar.Of beide in hetzelfde project, zoals ik dus heb gedaan bij deze riem:  • Varieer in (soort) garen
Neem dikkere en dunnere wol. Deze afwisseling geeft ook een heel leuk effect. Wat heel leuk is, is effectgaren, garen wat dikker en dunner wordt, van kleur verandert, franje heeft, enzovoort! Niet te veel hiervan gebruiken, maar het voegt echt wat toe.

Liefs

1 opmerking:

  1. Inderdaad leuk al die verschillende projecten maar soms ook erg verwarrend. De tweede foto van de riem vind ik erg mooi om te zien.

    BeantwoordenVerwijderen