zaterdag 31 augustus 2013

Watertop - de achterkant

Ik was bezig met het topje en ondertussen maakte ik een paar handschoentjes. Toen ik de handschoenen probeerde aan te trekken, merkte ik hoe lastig dat eigenlijk ging. Het ging heel moeizaam over mijn hand... Ik dacht: oei, dit moet me niet gebeuren bij mijn topje, want dat zou heel erg zonde zijn!

Ik besloot om de achterkant dan voor een deel open te laten, zodat het in ieder geval zou passen. Dan kon ik het met een veter aan elkaar verbinden. Maar ik bedacht dit pas toen ik aan de ene kant van het topje al over de helft was. Dus, de achterkant ziet er niet zo mooi uit als zou kunnen. Sowieso is het moeilijk om de achterkant van een topje te haken, omdat je niet constant kunt zien wat je moet doen. Bij vrij haken is het belangrijk om vaak te passen en te meten, omdat je zonder patroon werkt.

Uiteindelijk is de hele achterkant open gebleven, zodat het in ieder geval altijd past! Ik wil nog wel een keer een topje of ander kledingstuk maken wat wel helemaal dicht is, maar nu durfde ik het gewoon niet aan. Het ziet er een beetje rommelig uit, maar ik zie het zelf toch niet, haha ;).


Zo ziet het er totaal uit. als ik hem niet aan heb

Detailfoto's:
Liefs

4 opmerkingen:

 1. Wat een ludiek topje heb je gehaakt. Ik vind het prachtig! Het staat je en past je en zelfs als je iets voller zou worden, kun je het nog dragen.
  Ik word blij van al dat blauw.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi Lot, dat ziet er prachtig uit!
  Wil je mij je adres mailen? Dan kan ik je de viltbladeren toezenden :)
  Groetjes, Anja (draadjes)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoi Lot, dat ziet er prachtig uit!
  Wil je mij je adres mailen? Dan kan ik je de viltbladeren toezenden :)
  Groetjes, Anja (draadjes)

  BeantwoordenVerwijderen