vrijdag 7 februari 2014

Een achterflaptekst

Volgens mij heb ik het nog niet echt gezegd, maar dan doe ik het nu: van de gedichten die ik geschreven heb aan de hand van de liedjes die ik samen met jullie heb verzameld, wil ik een boek maken.

Zo, ik heb het gezegd. Waarom dit zo lastig is voor mij? Omdat ik het ene moment overtuigd ben dat ik het ga schrijven en dat het goed is. Het volgende moment twijfel ik enorm aan mezelf en geloof ik dat niemand het zal willen lezen. Dat is ook de reden waarom de meeste van mijn blogjes op dit moment niet heel positief en optimistisch zijn: het negatieve gevoel overheerst op het moment nogal in mijn hoofd.

Maar een boek heeft natuurlijk een achterflaptekst nodig. Een korte tekst, op de achterkant van het boek die er voor moet zorgen dat je het boek koopt. Gisteren schreef ik mijn eigen tekst. Of het ook echt de tekst wordt voor het boek, daar ben ik nog niet helemaal zeker van ;).

Op deze plek van dit boek, hoort een enthousiaste, lovende tekst te staan die jou zover krijgt om dit boek te kopen. Om eerlijk te zijn: ik heb geen idee waarom je het zou kopen. 
Maar misschien, omdat je van dans houdt. Dit verhaal gaat over een danseres en ja ze danst. Of als je van muziek houdt: dit boek bevat verwijzingen naar allerlei muziekstukken. Allemaal even mooi. Misschien zou je dit boek kopen omdat je introvert bent en je niet op je gemak voelt in groepen. In de hoofdpersoon in dit boek zul je dan veel herkennen. Misschien doe je tips op, of is het genoeg dat je jezelf herkent en weet dat je niet de enige bent. Misschien wil je de wereld wel veranderen, of jezelf. Het tweede gebeurt zeker in dit boek, het eerste is nog maar de vraag. Of misschien wil je wat lezen over persoonlijke ontwikkeling. Ook dat is in dit boek te vinden. 

Oké, ik geloof dat dit geen al te beste flaptekst is. Ik denk niet dat iemand het nu zou willen kopen. Misschien toch maar een andere tekst schrijven... ;) Hopelijk is het boek zelf beter...

Of zijn jullie stiekem toch wel een beetje benieuwd waar het over gaat?

Liefs

3 opmerkingen:

 1. De achterflap tekst maakt me eigenlijk wel nieuwsgierig naar het boek. Ik ben wel benieuwd!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Oh wat spannend, goed zeg!!
  Zeker wel benieuwd hoor! Succes! ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik ben heeeeeeel benieuwd naar je boek, maar ja, ik volg je al een tijdje.
  Tipje.....misschien begin je heel overtuigend en positief en laat je pas in de loop van je tekst al die twijfels toe? Ga het maar doen!
  Enne......in de voorflap staan dan vaak teksten van anderen. Mensen die het boek aanprijzen. Van die teksten waar als schrijver blossen van op je wangen krijgt. Dat moet je zeker niet vergeten ;-)
  Madelief.

  BeantwoordenVerwijderen