donderdag 18 april 2013

Vakantie met hart en ziel

Vakantie - 
Dat heerlijke vrije gevoel
Even weg
Weg uit alle drukte

Vakantie, even uit het drukke leven stappen en tot rust komen. Vakantie, nieuwe plekken ontdekken. Vakantie, genieten van wat dan ook. Vakantie, toekomen aan dingen die normaal blijven liggen.

Vakantie!

Ideeën voor vakanties wervelen om mij heen. Ideeën voor de zomervakantie. Elk idee brengt een keuze met zich. Een keuze voor een andere soort vakantie.

Steeds meer vind ik vakantie-ideeën met hart en ziel: het is niet alleen een weekje/weekendje weg, maar ook een plek om tot jezelf te komen. Iets doen, dansen of creëren. De ideeën die rond mij wervelen en waar ik nog een keuze uit moet maken, wil ik ook graag met jullie delen. Misschien zijn jullie ook wel toe aan vakantie. Aan een ander soort vakantie dan rondluieren op een handdoek. Natuurlijk ook heerlijk;) Maar ik houd van vakantie waarbij je dichter bij jezelf komt, soms zelfs iets ontwikkelt.

VakantieAnders
Een plek met van alles en nog wat. Spiritueel, creatief, zelfkennis. (Dat is mijn indruk;) Ik ben er niet geweest, maar het lijkt me al jaren leuk. En ik heb goede verhalen gehoord.

Wat ook leuk is, is dat Dansklooster er dit jaar een dans en theater cursus geeft. Waarschijnlijk supertof! Aangezien gewoon Dansklooster al ontzettend leuk en fijn is.

Dus Dansklooster hoort ook absoluut in het rijtje vakantie met hart en ziel, wel of niet in combinatie met VakantieAnders. Ze geven heerlijke dansweekenden in meerdere kloosters. Ik vind het een hele fijne plek om tot jezelf te komen, maar ook verbinding te maken met andere mensen.

Dit weekend ontdekte ik dat de VABK (Vrije Academie Beeldende Kunst) ook workshops organiseert. Twee mogelijkheden organiseren zij, in de Eiffel, in de natuur, in verbinding met kunst. De ene reis gaat over verbinding met je diepste zelf en landart en de andere reis over de vier elementen.
Geen idee of het echt zo leuk is als het klinkt, maar vast wel. De open dag was namelijk ook fijn. Het lijkt me heel bijzonder om in de natuur zo met kunst bezig te zijn.
(En dan organiseren ze ook nog een prachtige reis naar Zuid-Afrika, waar je midden in de woestijn gaat schilderen en een reis door de chakra's maakt. Wow, dat staat wel definitief op mijn wensenlijstje! Dat wordt nog een paar jaar sparen..)

Dan nog Martijn, die in Portugal een theaterworkshop organiseert. Op zoek naar je eigen verhaal, samen met anderen. En dan vanuit daar een theatervoorstelling maken. Ook super tof!

Nog een mooie plek voor vakantie: camping De Uelenspieghel. Een hele fijne natuurcamping in Drenthe. Ik heb hier laatst een spiritueel paardenweekend gedaan. Dat kan ik natuurlijk ook heel erg aanbevelen! Als je daar meer over wilt weten kun je het altijd vragen.
Er wordt ook van alles georganiseerd op deze camping, creatieve dingen, tangoworkshops. Noem maar op!

Ow ja, Ecolonie is ook een fijne plek voor een vakantie. In de zomer is het er redelijk druk, terwijl er in andere seizoenen soms bijna niemand is. Ik vind het een fijne plek, waarschijnlijk deels uit nostalgie; zo vaak ben ik er al geweest.
Er worden ook leuke vakantieweken georganiseerd. Zomercollege heet dat. Meer info hier. Wat bieden ze onder andere aan? Yoga, zang, massage, keramiek, reading &healing. Van alles wat!
Ze organiseren trouwens ook losse workshops. In de zomer meer dan in de andere perioden.

Ik wil Mardou van De Muze er ook nog graag even bijzetten. Geen georganiseerde vakanties (voor zover ik weet) maar ze heeft allerlei arrangementen en retraitemogelijkheden. Je kunt er overnachten in een hele mooie (zelfgemaakte) bedstee. Het is een fijne plek met een hele ontspannen sfeer. Kijk op haar website voor de mogelijkheden.

Al met al een hele verzameling aan leuke vakantie-ideeën. Ik heb nog geen idee wat ik ga doen. Zoveel leuke dingen zijn er om te doen. Kan ik het niet allemaal doen?

Welke van deze vakantie-ideeën die ik noem, spreekt jou aan? En hebben jullie nog meer leuke ideeën voor vakanties? Deel ze dan hieronder. Ik ben namelijk nog steeds aan het twijfelen over wat ik nu ga doen. Hulp of inspiratie kan ik wel gebruiken en jullie misschien ook wel? ;)

Liefs

1 opmerking:

  1. Lieve Annelot, je hebt al zoveel ideeën voor de invulling van je vakantie. En je komt er nu al niet meer uit. Maak het jezelf niet moeilijker dan het al is en kies gewoon iets uit de dingen die je al hebt. Of ... wacht gewoon een poosje en zie wat er op last minute gebied op je pad komt als het zover is om op vakantie te gaan. Groetjes, Caroline

    BeantwoordenVerwijderen