vrijdag 30 augustus 2013

Paars #1 (recept)

Paarse etenswaren zijn ook niet de eenvoudigste om te vinden, maar bietjes horen daar toch echt wel bij!

Dit is het laatste recept wat ik uitdeelde op het Elfenkunstfestival. Maar ik vind het zo leuk om te werken met de kleuren van regenboog, dat er nog wel meer recepten met een bepaalde kleur in de hoofdrol zullen volgen. Ik bruis al van de ideeën :) 

Bietenschotel




Nodig:
400-500 gram aardappels
500 gram (gekookte) bietjes
klont boter
scheut melk
70 gram gemengde noten (bijv. pinda’s, walnoten, cashewnoten) 
100 gram geraspte kaas

Bereiding: kook de aardappelen. Maak hier puree van met de boter en melk. Snijd de bietjes in stukjes en doe ze in een ingevette ovenschaal. Breng de puree op smaak met zout en peper. Verdeel de puree over de bietjes. Maal de noten fijn in een keukenmachine. Verdeel dit over de puree. Doe daar de kaas overheen. Bak 20 minuten in de oven op 200 °C.

Liefs

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen