zaterdag 24 augustus 2013

Rood #1 (recept)

Vandaag en morgen sta ik op het Elfenkunstfestival. Daar kun je bij mij een gratis kaartje met een recept krijgen. Ik heb zes recepten, elk in het teken van één van de kleuren van de regenboog.

Deze recepten ga ik ook allemaal op mijn blog zetten, zodat iedereen van de kleurrecepten kan genieten. De komende week de eerste zes recepten, daarna volgen ze elkaar waarschijnlijk iets minder vaak op. Maar ik wil wel proberen 1 recept per kleur per week te verzinnen. (Oei, bij sommige kleuren is dat gewoon heel lastig!)

Het eerste recept, met de kleur rood:

Chocolade-aardbeien

De inspiratie (en stiekem het hele recept, want het is supersimpel) komt van Fun and Food. (Het enige verschil is de manier van serveren, maar dit vind ik praktischer).

Nodig:
Zo veel aardbeien als je wilt of hebt
Chocolade om te smelten

Bereiding:

Snijd de kroontjes van de aardbeien. Smelt de chocolade au bain marie (in een pannetje, boven een ander pannetje met een laagje warm water). Doop de punten van de aardbeien in de gesmolten chocolade. Zet de chocolade-aardbeien met hun platte kant op een bord. Laat ze even hard worden. Klaar!

Liefs

2 opmerkingen:

  1. mmmmmm heerlijk, nu het nog kan zoveel mogelijk aardbeien eten :)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Leuk Annelot, veel succes en plezier op het festival! (ik lees echt graag je blog!)

    BeantwoordenVerwijderen