vrijdag 3 januari 2014

Schrijven over muziek #5

Hoe gaat het met het schrijven van gedichten en verhalen? Nou, eigenlijk verrassend goed. Ik ben nu bijna een maand bezig (-2 dagen om precies te zijn), en ik heb bijna elke dag een uur geschreven. In totaal 5 dagen niet, omdat ik opleiding had of me echt te moe voelde.

Wel moet ik eerlijk zijn dat het steeds moeilijker wordt, omdat ik steeds meer afleiding vind tijdens het schrijven. Als ik dus eerlijk ben, schrijf ik in totaal geen uur per dag.. Natuurlijk was dat ook niet precies de bedoeling, maar als je het dansen erbij optelt, kom je nog steeds niet tot een uur. Ik ben namelijk veel aan het zoeken naar de juiste muziek en een deel van de tijd laat ik mijn gedachten afdwalen. Ach ja, misschien hoort dat er wel gewoon bij.

In totaal heb ik nu al 67 gedichten en verhalen. Jeetje, dat is echt ontzettend veel. Ik stelde mezelf ten doel om 100 verhalen en gedichten te schrijven en dat bereik ik als ik zo doorga al over minder dan twee weken. Dat had ik echt niet verwacht.

Het moeilijkste is nog steeds het vinden van goede muziek.. Het werkt voor mij namelijk niet goed om te dansen en schrijven op/over een nummer dat ik al van binnenuit ken. Het is juist bijzonder om nieuwe dingen te ontdekken in een nummer. Een deel van mijn muziek is daar gewoon niet geschikt voor, omdat ik er al heel veel associaties bij heb.

Bij deze dan ook nog een keer de oproep aan jullie om liedjes te sturen. Daar ben ik echt heel blij mee ;). En je krijgt dus als dank een verhaal of gedicht geïnspireerd op dat nummer. (Ook als je al wat gestuurd hebt en je weet nog meer, laat maar horen!)

Nog een vraagje aan jullie, zijn jullie benieuwd naar alle nummers die ik al gebruikt heb? Zal ik die op mijn blog plaatsen? Of zal ik daarmee wachten tot alles af en herschreven is? Ik weet het niet zo goed...

Liefs

1 opmerking: