vrijdag 10 januari 2014

Vegetarische jus - recept

Vorige week aten we boerenkool stamppot, en daar hoort natuurlijk jus bij. Vond vriendlief dan, want ik eet al mijn hele leven boerenkool (of welke andere stamppot) zonder jus, omdat ik geen vlees eet. Tjah, dan is het toch lastig. Gelukkig besloot vriendje om te proberen een vegetarische jus te maken. En hij vond het zo lekker, dat het op mijn blog moest komen. Nou ja, vooruit dan maar ;) Volgens hem komt deze jus aardig in de buurt van echte jus.

Ingrediënten:
50 gram roomboter
1/2 ui, gesnipperd
Flinke scheut tamari
Klein scheutje ketjap
1 teen knoflook, geperst
1 theelepel maizena
50 ml kokend water
Peper
1 theelepel citroensap

Bereiding:
Laat de boter smelten en voeg de ui toe. Laat dit ongeveer 5 minuten bakken. Voeg tamari, ketjap en knoflook toe. Meng de maizena met een klein scheutje koud water. Doe dit in de pan. Roer dit goed door en voeg het kokend water toe. Breng verder op smaak met peper en citroensap. En eventueel meer tamari of ketjap.

Liefs

(p.s. behalve dat ik gewoon niet goed ben in het maken van mooie foto's, is jus ook echt geen fotogeniek gerecht om te fotograferen. Maar ik denk dat iedereen wel weet hoe het eruit ziet ;)

1 opmerking:

  1. Hi! I would like to invite you to check out our site www.volrecepten.nl . Adding your blog to our site will make your recipes available to many more users.
    I hope to see you there soon!

    BeantwoordenVerwijderen