zaterdag 8 juni 2013

Photo workshop - assignment 5

Dit is opdracht vijf van de Pure Photo Workshop. Voor andere deelnemers, kijk hier

De opdracht voor de fotoworkshop van deze week, was om een verhaal in foto's neer te zetten. Met of zonder tekst, wat je zelf wilt. In 2 tot 5 foto's. Ik heb zeven foto's hier neergezet, die voor mij wel een verhaal vormen. Een heel simpel verhaal, maar toch;)

Ik vind het leuker om een keer geen woorden te gebruiken bij een verhaal. Bij deze: 


Een simpel verhaal, maar wel leuk, vind ik dan. 
Ik vond het wel een lastige opdracht. Het eerste lastige was het verzinnen van een verhaal, het liefst zonder personen erin. Aangezien mijn familie niet zo gecharmeerd is van de camera en liever niet op mijn blog verschijnt;). 

Dan moet het ook nog een goed verhaal zijn. En verhalen schrijven doe ik wel eens, en soms denk ik dat ik dat ook wel kan, maar om dat dan in een foto om te zetten, dat is wel een heel ander verhaal. Ik houd heel erg van foto's met diepgang en betekenis. Maar om zelf zoiets neer te zetten, dat vind ik moeilijk. Ook omdat je zulke dingen vaak niet in scene kan zetten. 

Uiteindelijk heb ik er voor gekozen om 'gewoon' wat te spelen met paardenbloemen en de camera, om de beelden als vanzelf te laten ontstaan. Het nadeel daarvan, en dat zie ik vooral nu ik de foto's zo bij elkaar bekijk, is dat ze niet helemaal bij elkaar passen. Ze hebben allemaal een andere setting, andere achtergrond en zo. 

Maar goed, dit is het dus geworden. Het heeft me een nieuwe, andere kijk op de paardenbloem en de cycli in de natuur gegeven. Het liet me focussen op iets heel kleins in de natuur, en ik zag het proces ervan. Ik kon genieten van zoiets kleins in de wereld. Leuk! 

Dit was de laatste opdracht van de Pure Photo Workshop. Alle fotografen, bedankt voor de opdrachten! Ze waren allemaal leuk en uitdagend. Alle andere deelnemers, jullie ook bedankt, voor de prachtige foto's en de feedback. 

Liefs

6 opmerkingen:

 1. Wat een mooi verhaaltje, de cirkel rond. De vliegende pluisjes, zo mooi gevangen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een prachtige foto's...misschien wel de mooiste tot nog toe. Vooral die derde vind ik wonderschoon. Ik begrijp wat je vertelt over die setting, maar hey, we kunnen niet alles hebben. Juist van die waarneming leer je ook weer toch?
  Madelief

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuk verhaaltje!
  Het hoeft niet moeilijk te zijn ;)
  Vaak komt het vanzelf.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Great story with the dandelion!! Beautiful series that tell a
  nice story. I love the seed pods in the air!!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een mooie serie! Ik vond dit wel de lastigste opdracht van de workshop maar ik doe hier wel weer allemaal ideeën op :-)

  BeantwoordenVerwijderen