donderdag 12 september 2013

Recept worteltaart (Oranje #2)

Mijn tweede recept in deze regenboogserie, is een zoet recept, worteltaart. Het is een echt herstgerecht en doet mij meteen denken aan avonden met warme chocolademelk en een deken op de bank. Het leuke van wortelcake vind ik dat je de wortel eigenlijk niet meer terugproeft of ziet. Het is een heerlijk, kruidige cake geworden. En misschien nog wel een beetje gezond, omdat er groenten in zitten.. Wie weet ;)
Voor deze worteltaart heb ik twee recepten gecombineerd en een klein beetje aangepast.Het is wel een raar recept, omdat er helemaal geen boter of olie in hoeft. Hierdoor is het beslag anders dan je verwacht, veel dikker dan bij een cakebeslag. Komt allemaal goed, als de taart uit de oven komt is hij heerlijk!

Ik combineerde het recept van het Voedingscentrum met dat van Gluten Free Fix.

Worteltaart (glutenvrij, suikervrij)

Ingrediënten:
150 gram wortel
2 eieren
150 gram amandelmeel
30 gram boekweitmeel
1 tl bakpoeder
1 el koekkruiden (of zoveel naar jouw smaak!)
5 el honing of agavesiroop (of zoveel naar je smaak. Deze hoeveelheid maakt de taart niet heel zoet).
3 schijven ananas* (= 120 gram)

Bereiding:
Rasp de wortel fijn. Splits de eieren en klop de eiwitten stijf. Voeg de eidooiers bij de wortels. Doe hier ook het amandelmeel, boekweitmeel en bakpoeder bij. Voeg de koekkruiden en honing/agavesiroop toe. Pureer de ananasschijven fijn (mag nog stukjes bevatten). Doe dit ook bij het mengsel. Proef eventueel of het zoet genoeg is. Spatel de eiwitten voorzichtig door het mengsel. Doe dit in een ingevette vorm en bak 30 minuten op 175 °C. 

* Ananas hoeft natuurlijk niet per se in het recept. Het maakt de taart iets frisser, maar wil je dat niet, dan kun je het ook weglaten. Voeg dan wel meer zoetmiddel toe, want de ananas zorgt ook voor meer zoetheid.)

Liefs

1 opmerking:

  1. hmm...ben dol op herfst en de bijbehorende recepten..Nomnom..klinkt goed, dank je wel voor het recept!

    BeantwoordenVerwijderen