maandag 28 april 2014

Zomaar een knutseltje - een (heel) klein kledinghangertje


Net zoals zo vaak, schoot er een idee door mijn hoofd. Zou dat kunnen? Zal ik het gaan maken?

Meestal reageer ik niet zo op zulke gedachten, omdat die er regelmatig zijn, en ik meestal al meteen denk, ach dat kan toch niet.

Nu bedacht ik me, en ging ik het gewoon uitproberen. En ach, ik zocht niet op internet of het al bestond, of iemand het al had bedacht. Terwijl ik dit berichtje typ doe ik dat wel en zie ik dat er heel veel foto's te vinden zijn.

Maar eigenlijk, heel stiekem, vind ik die van mij mooier geworden. Ha! Dat heb ik niet vaak, maar nu wel.

En ach, misschien hebben jullie ook wel zin in een klein knutselwerkje, gewoon omdat het kan, of als je even niets te doen hebt.

Hier een tutorial voor het maken van een ieniemini kledinghanger, gemaakt van een paperclip. Maak er vooral ook een leuk jurkje bij, gevouwen van een notitieblaadje. Ik vond een filmpje met zeer duidelijke uitleg. Voor het vouwen kleurde ik het blaadje aan één zijde, met zacht pastelkrijt. Daarna bevestigde ik dit aan de kledinghanger met een klein plakbandje.


Wat heb je nodig?

- een paperclip
- een kniptangetje
- een ronde tang
- een platte tang (niet per se nodig, wel handig!)


Vouw de paperclip uit, zodat het linker 'pinnetje' schuin staat. 


Vouw de andere kant ook uit: 


Pak dan het ronde tangetje en zorg dat het er zo uitziet:


Knip dan een heel klein stukje van het uitstekende uiteinde (rechts op de foto) af. Minder dan een halve centimeter, echt maar een paar millimeter! Maak met het ronde tangetje een eerste ronding:


Vorm dan het rondje van de hanger verder, zorg dat dit rond wordt. Als je dit nog nooit gedaan hebt, bekijk dan eens dit filmpje (eerste 40 seconden).


En zo heb je een hanger. Het kost heel veel minder tijd om die te maken dan om deze tutorial te schrijven, maar ach.

Veel plezier er mee!

Liefs

1 opmerking: